EN  |  NL
Vertaalbureau All-Round, Den Haag | All-Round Translations, The Hague

Statuten vertalen


Een besloten vennootschap, of bv, wordt opgericht bij de notaris. Voor de oprichting is een notariële akte van oprichting vereist waarin de statuten van de bv zijn opgenomen. In de statuten wordt de naam van de bv vastgelegd en wordt het doel van de bv omschreven. Daarnaast bevatten de statuten de grondregels voor het functioneren van de vennootschap.

Dit geldt ook voor de meeste andere rechtspersonen: ook een naamloze vennootschap (nv), stichting, vereniging en coöperatie hebben statuten die in de oprichtingsakte zijn opgenomen.

Wanneer een bv, nv, stichting, vereniging of coöperatie in het buitenland actief wordt, bijvoorbeeld door daar een vestiging te openen, moet bij de autoriteiten in het betreffende land een beëdigde vertaling van de statuten gedeponeerd worden. Ook bij andere transacties is vaak een vertaling van de statuten nodig, zoals het aangaan van een samenwerkingsverband met een buitenlandse vennootschap of andere organisatie.

Als notarieel vertaalbureau hebben wij een enorme ervaring in het vertalen van statuten. Sterker nog, het is ons dagelijks werk. Daarnaast kunnen wij de beëdigde vertaling van uw statuten ook laten legaliseren, zodat deze in het buitenland direct gebruikt kan worden.

Wij maken graag een vrijblijvende offerte op maat voor u.


Uittreksel KvK vertalen


Wanneer u in een ander land gaat ondernemen, is het meestal ook nodig een beëdigde vertaling van een uittreksel uit het Handelsregister in te dienen. Ook die kunnen wij voor u maken. Vraag nu een offerte aan.

 
 
Notarieel Vertaalbureau All-Round Den Haag: de specialist in juridische vertalingen voor het notariaat
 
Full member of Elia
(European Language Industry Association)